Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Styrkebesked av Mohed

Mohed lämnade ett riktigt styrkebesked.
Serieledarna fixade en målshow på bortaplan – och mosade Valbo med hela 7–1.
– Vi gjorde en jättebra match, säger tränaren Tomas Larsson.

Efter två oavgjorda matcher efter sommaruppehållet gav Mohed toppkonkurrenterna något att tänka på mot tabellfyran Valbo.

Det var klasskillnad på Åbyvallen – från den första minuten till den sista – när Mohed spände musklerna.

– Det kändes redan innan avspark att det var fullt fokus. I tidigare matcher har vi haft lite problem första kvarten. Men nu var det full fart från början, säger Tomas Larsson.

Mohedstränaren pratade redan före matchen om vikten av en bättre offensiv för att lösa upp knutarna och få anfallsspelet att lossna.

– Jag sa tidigare att vi kommer att säkert behöva en startsträcka i början av hösten. Nu fanns kvalitén där för att få till ett bra anfallsspel.

– Vi vågade spela och hålla i bollen samtidigt som passningarna satt där de skulle, säger Larsson.

Amanda Bärj inledde målskyttet redan efter sex minuter. Julia Wahlund gjorde sedan 2–0 på en straff. Och när Bärj – igen – och Louice Frank gjorde ställningen till 4–0 efter en dryg halvtimmes spel var matchen definitivt avgjord.

Totalt blev det fyra mål från Amanda Bärj som nu toppar skytteligan i serien med elva mål.

Valbos bästa målskytt (nio mål) Elin Åsenlund tröstmålade för hemmalaget i den andra halvleken, innan Bärj fasställde slutresultatet med ytterligare två mål.

– Det var svårt att köra på lika i den andra halvleken och vi snurrade på lite mer folk. Men vi gjorde en jättebra matchs, säger Larsson.

Rebecka Fredin gjorde debut som mittback och skötte sig väldigt bra, liksom Ebba Andersson som också var ny i startelvan.