Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Styrkebesked av H/B-tjejerna

Hudik/Björkbergs innebandydamer har rivstartat i damtvåan. Efter fyra raka segrar handlade matchen mot Sundsvall om säsongens första rejäla värdemätare.

– Därför känns den här segern fantastiskt skön, sa tränaren Johnny Olofsson efter 8–6 (2–2, 4–0, 2–4).

Efter 11.07 skickade Isabel Brink in 1–0 och exakt 100 sekunder senare var det Alva Ottosson som klämde in 2–0. Då såg allt bra ut men när Sundsvalls Ida Gatugård och H/B:s Stina Allgulander åkte på en dubbelutvisning körde H/B fast.

Sundsvall kunde både reducera och kvitter och sedan var det gästerna som trummade bollar mot Jennifer Schilke i H/B-målet, men 14-åringen storspelade i sin hemmadebut.

– Utan henne hade Sundsvall kunnat ha ledningen med ett par mål, sa Johnny Olofsson.

I mittperioden fick H/B bättre fart och formationen med Agnes Wiklund, Alva Olofsson och Lina Elving var glödhet och svarade för fyra av lagets mål.

Det var också mycket tack vare dessa som H/B kunde trampa ifrån till 6–2. H/B fick snabbt 7–2 i sista och det hela tycktes vara lugnt fram till att gästerna gjorde tre mål på tre minuter. Då satte dock Alva Olofsson 8–5 i numerärt underläge och säkrade segern.