Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Styckfilm bakom stängda dörrar

Åklagaren hävdar återigen att alla tre knivhögg sitt offer. Hovrätten tittade på trions egen film från gravplatsen i skogen.

Efter tre timmars mordrättegång i hovrätten var det fortfarande åklagaren som hade ordet. Hon redogjorde för Christian Larssons sista dagar och timmar i livet. Hon berättade om hur han överfölls i Johan Flykts bostad i Bollnäs och utsattes för en utdragen misshandel.
- Han blir liggande och bärs till badkaret. Tanken är att utsätta honom för fortsatt plågande, bland annat vattentortyr, sa kammaråklagare Ann-Charlotte Bålman.
Våldet och hoten mot brottsoffret avslutades med ett omfattande knivvåld.
- Alla tre är med och sticker och hugger Christian Larsson med kniv. Det är totalt ett 30-tal knivstick och -hugg, sa Ann-Charlotte Bålman.
Men Andreas Clarström har hävdat att han aldrig knivhögg utan i stället försökte avbryta för att föra deras offer till sjukhus. Därför har han överklagat rubriceringen mord.
- Var och en ska dömas utifrån sitt eget uppsåt, sa hans försvarsadvokat Leif Silbersky i rättegångens lunchpaus.

I tingsrätten gick det inte att reda ut vem som tillfogat offret de dödande skadorna. Trots det bedömdes alla som medgärningsmän. Nu ska en ny bevisvärdering göras i hovrätten.
Under måndagen tittade rätten på de filmer som de tre själva spelade in i skogen i Viksjöfors med hjälp av en mobiltelefon. På filmerna syns att de delar kroppen och gör i ordning en gravplats. Dennis Jonsson har uppgett att de filmade endast för att kunna använda telefonens lampa i mörkret.
Filmerna från skogen kom att bli ett av de viktigaste bevisen. De hade raderats, men polisens tekniker kunde återskapa delar av dem. På filmsnuttarna pratar de också om misshandeln. När hovrätten tittade på filmerna, skedde det under sekretess bakom stängda dörrar. Rättegången fortsätter under måndagen och i ytterligare fem dagar.