Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stumfilmsfestivalen fyller sex

På fredag och lördag är det dags att bänka sig till stumfilmsfestival i gamla biografen i Trönö, för sjätte gången. Festivalen har blivit en tradition.

Sista helgen i juli anordnar föreningen Filmklubben Karin Swanströms Vänner traditionsenligt stumfilmsfestival i IOGT-NTO-lokalen i Trönö.

Festivalen har blivit en tradition som nu har sex år på nacken.

På programmet står förstås givna favoriter som Charlie Chaplin, Buster Keaton och Helan och Halvan. Stumfilmsälskarna bjuds på fem filmer på fredagen och fem på lördagen, 24-25 juli.

Givetvis finns även filmfavoriten med ortsanknytning – skådespelerskan Karin Swanström – med i en uppfräschad version av Flickan i frack.

• Vad är det som är så speciellt med just stumfiilm?

- Det är ett stycke levande kultur, säger föreningens ordförande Olov Östlund.

I år har man levande musik till vissa filmer, utförd av Edvard von Past och Thure Nyström. För att öka kassaflödet har man lagt in moderna, svenska filmen Rallybrudar på fredagskvällen.

- Vi måste plocka in lite pengar, säger Olov Östlund som redan spånar på nästa års program.