Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stulen lyxbil stoppad i trafikkontroll

En man sitter anhållen hos Söderhamnspolisen misstänkt för grovt häleri.

Under söndagen stoppades en bilförare i en rutinkontroll på E4. Poliserna insåg då att bilen, en BMW X6 som kostar omkring 1,2 miljoner, var stulen.

Den hade falska registreringsskyltar och hade anmälts försvunnen från Norrmälarstrand i Stockholm. Föraren, som är i 45-årsåldern, greps och anhölls senare, i första läget misstänkt för grovt häleri.

Anledningen till att bilen stoppades i kontrollen var att en bil av samma modell stals för två veckor sedan, och det hela slutade då med en biljakt där föraren greps i Enånger. Polisen ville nu ta tillfället i akt att se hur en icke-stulen BMW X6 såg ut. Enligt Sune Nordh vid polisen är det svårt att se om bilar som denna är stulna eller inte, men man letar efter små detaljer för att avgöra detta. Vad det är för detaljer vill han inte gå in på.

Det sitter samtidigt två män anhållna i Finland efter att de stoppats i en stulen BMW X6. Denna bil har skyltar som hör hemma på bilen som stoppades i Söderhamn.

Enligt Sune Nordh handlar det om mycket professionella biltjuvar som jobbar med avancerad utrustning för att stjäla dyra bilar.