Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stulen bil hittades sönderslagen – här är polisens senaste anmälningar i Söderhamn

Först tappade bilägaren sin nyckel, sedan försvann bilen från parkeringsplatsen. Dagen efter hittades den stulna bilen med krossade rutor och nerklottrad med sprayfärg.

Drog tag i mans kläder

En man som besökte matbutiken Willys i centrala Söderhamn har polisanmält att han utsatts för en misshandel. Under besöket den 25 maj ska en okänd person ha dragit och slitit i mannens kläder. Mannen ska även ha fått klösmärken på skinnet med en lättare rodnad som följd.

Inbrottstjuv stal motorolja

Genom att bryta sig in i ett garage kom en okänd gärningsman över en mindre mängd bensin och motorolja. Inbrottet, som skedde i Östanbo, ska ha inträffat någon gång mellan den 11-27 maj.

Läs också: Man försökte stoppa dieseltjuvar – blev överkörd

Lämnade handväskan i bilen – tjuven var snabbt framme

Ägaren var bara inne på OKQ8 i Söderhamn under en minuts tid under torsdagen. Men det räckte för att tjuven skulle vara framme. När bilägaren kom ut ur butiken saknades en handväska som hade lämnats kvar i bilen. I handväskan ska bilägaren haft plånbok, nycklar, id-handlingar, diverse kort samt 600 kronor i kontanter.

Försökte slanga bensin

När hemtjänstens personal kom till sina parkerade bilen på Nygatan i Ljusne under lördagen upptäcktes att bilarna blivit utsatta för stöldförsök. Någon gång under natten ska tanklocken till sex av de parkerade bilarna ha brutits upp. Enligt polisanmälan ska tjuven däremot inte fått med sig något från platsen.

Stulen bil hittades vandaliserad

Under lördagen stals en bil som stod parkerad intill Rådhustorget i centrala Söderhamn. Enligt anmälan ska bilägaren ha tappat sin nyckel varpå bilen senare försvunnit. Den stulna bilen kunde hittas nästkommande dag i Stugsund. Bilen ska då ha varit vandaliserad med sönderslagna rutor och sprayat klotter över tak, motorhuv och även invändigt.

Läs också: Här kör polisen 220 kilometer i timmen på 80-väg för att hinna ikapp fartsyndare

Krossade bilruta och stal batteri

Ett tvåbilsgarage på bostadsområdet Skytten i Söderhamn drabbades under helgen av ett inbrott. Någon okänd person ska då ha tagit sig in i byggnaden och krossat en fönsterruta på en parkerad bil. Ur bilen ska sedan en stereo, bilbatteri och verktyg stulits tillsammans med en bensindunk.

Mobiltelefon försvann efter butiksbesök

Efter att ha besökt flera butiker i centrum under måndagen upptäckte en kvinna i Söderhamn att hennes mobiltelefon saknades. Telefonen ska kvinnan ha förvarat i en axelremsväska då den försvann.

Parkerad bil fick rutan krossad

En bil som stod parkerad vid Norrberget i Söderhamn har utsatts för skadegörelse. Under söndagen upptäckte ägaren att någon krossat ett sidofönster och försökt att stjäla bilens batteri.

Läs också: 15-åring hotade döda polis – tumult när unga sparkade på polisstationens glasrutor

Polisen hittade falska sedlar

Misstankar om brott ledde till att polisen kunde gripa en man i 50-årsåldern för flera olika brott under måndagen. Mannen stoppades i centrala Söderhamn misstänkt för ett trafikbrott. Men vid en närmare kontroll upptäcktes ytterligare detaljer och mannen misstänks nu för rattfylleri, narkotikabrott och för att ha hanterat falska sedlar.

Läs mer: Misstänkt rattfyllerist greps med falska sedlar