Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stugsundsbacken om den omdebatterade straffen i derbyt: "Alla ser att det är på bollen"

Stugsund var på väg mot en tung seger i kommunderbyt. Men en hett omdebatterad straff räddade poäng för seriefavoriten Norrala.– Det är hundra procent på bollen, säger Stugsundsbacken Erik Engvall efter 1–1.

Norrala är favorit till att ta hem division 4. Men i derbyt på Nymålavallen, mot rivalen Stugsund, hamnade man efter en mållös första halvlek i underläge tämligen omgående efter paus.

Daniel Lundström satte sitt tredje mål för säsongen och spräckte dödläget i matchen. Inte helt ologiskt, då det fram till dess hade varit Stugsund som hade det mesta av spelet, även om Norrala stack emellan med ett par farligheter.

Men Norrala räddade en poäng – efter matchens mest omdebatterade situation. Norralas skyttekung Jonas Lööw Ohlson vände bort sin försvarare och tog sig in i straffområdet. Stugsunds nyinsatte försvarare Erik Engvall satte in en till synes vältajmad glidtackling och fick stopp på Lööw Ohlson.

Domaren Håkan Lindqvist pekade på straffpunkten – till Engvalls stora förvåning.

– Det är hundra procent på bollen. Hade jag inte tagit boll där hade jag varit ärlig och sagt det. Men alla ser ju att det är på bollen, säger Engvall efter matchen.

– Bollen flyger ju iväg, det är inte så att han touchar bort bollen och jag sparkar ner honom efteråt.

Även Norralas Stefan Kocev blev förvånad av domarens signal.

– Jag var ganska nära situationen. Tveksam. Men det var tre röda som var bakom honom, det kan vara någon fot där som man har missat. Men den var tveksam, säger Kovec.

Feldömt eller inte. Oavsett vilket så klev Jonas Lööw Ohlson själv fram för att slå straffen. Och han gjorde det på ett säkert sätt genom att behärskat rulla in 1–1 bakom Alexander Blom i hemmalagets mål.

Norrala hade efter det bud på fler mål. Stefan Kocev drog iväg en riktig projektil på distans, ett skott som träffade ribban.

– Jag fick en bra träff, jag tänkte bara att nu skjuter jag. Det kändes direkt att den blev bra. Jag hade varit nöjd om den hade suttit. Men, men..., säger Kocev om drömträffen som sånär resulterade i ett drömmål.

1–1 stod sig till full tid, efter att även Stugsund haft en ramträff i slutminuterna. Och det är ett resultat som Stefan Kocev, som värvades till Norrala från just Stugsund, är nöjd med.

– Jag tycker dom (Stugsund) rullar på bra, men vi försvarar oss bra. Vi får vara nöjda med 1–1, säger han.

Om Kocev var nöjd med en poäng för Norralas räkning, så var Stugsundsbacken Erik Engvall desto mer missnöjd. Straffsituationen som han inte alls tyckte var straff grämde honom efter slutsignalen.

– Det ser ganska bra ut för oss annars, vi har båda halvlekarna. Sen åker vi på en tidig straff i andra, då vi diskuterar att det är bara boll. Men det är inte vad domaren dömer, säger Engvall besviket.

Det oavgjorda resultatet innebär att både Stugsund och Norrala fortfarande är obesegrade, tre matcher in på säsongen.

MATCHFAKTA

Stugsund–Norrala 1–1 (0–0)

Målen: 1–0 (53) Daniel Lundström, 1–1 (64, straff) Jonas Lööw Ohlson

Domare: Håkan Lindqvist, Enånger

Publik: 228