Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stugsund var starkast i blåsten

Vinden blåste inte åt ABK 2:s håll på måndagskvällen då laget mötte Stugsund på Sparbanken Arena. Det blev en målrik match, som däremot inte bjöd på något skönspel. Stugsund vann till slut med 3-5 (1–2).

Annons

Trots att ABK började starkast blåste vindarna inte till hemmalagets fördel. De gul/svarta hade det mesta av spelet på mitten i första halvlek. Därifrån kunde man ganska enkelt hitta rätt på spelare, men längre än så kom man inte.

I 28:e, tog däremot Strugsund vara på en av sina chanser genom Andreas Tengström och tog ledningen med 1–0. Tio minuter efter ledningsmålet hann det bli både 2–0 och 2–1 genom Ivan Husamovic Levochko respektive Petter Andersson. Innan ABK:s reduceringsmål hade laget inte gjort mål på 300 minuter, det var ju alltid något att glädjas åt när matchen gick till paus.

I andra halvlek vände inte vinden för ABK. I den 63:e minuten smattrade det dock till. Petter Andersson gjorde sitt andra mål för kvällen, tätt följt av Johan Danhards språngnick som betydde 3–4 och nytt självförtroende. Men ABK var inte vassa nog vid avsluten och var för oorganiserade i egen box. Erik Thyr satte i stället punkt för matchen i och med sitt 3–5 mål i den 88:e minuten.