Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stugsund satsar framåt

Säkra kontraktet så tidigt som möjligt för att sedan kunna spela fin fotboll.
Det är Stugsunds plan anno 2009.
– Det får hellre blir 4–3 än 1–0, säger tränaren Dennis Ohlsson.

Unga Stugsund, seriefemma förra året, är vad det handlar om. Endast fem spelare är födda innan Berlinmurens fall, Nirvanas genombrott och Beverly Hills 90210:s intåg i de svenska tv-apparaterna.

Hela 16 av spelarna är alltså födda på 1990-talet.

Därför tycker Dennis att frågan om vem som får sitt genombrott i år ter sig aningen komisk.

– Jo, det är lite komiskt då alla killar är så unga. Men Lucas Dullaghan som nyss fyllt 15 är en av de större talangerna vi har, han spelar mittfältare.

Det är just det ungdomliga laget som gör att Stugsund kommer att spela med den modell som Djurgården så fatalt misslyckats med i inledningen av allsvenskan, 4–3–3 med stor vikt på offensiven.

– I tidigare lag jag tränat har jag använt 4–2–2. Här tycker vi det är lättast att få de unga killarna att utnyttja ytorna med 4–3–3. Det är ett intressant system med många möjligheter. Man kan spela med två defensiva mittfältare, två offensiva, hopdragna eller isärdragna forwards beroende planen, motståndarna. Hela vårt syfte är att utveckla spelare.

Målet med säsongen är annars att ta så många poäng som möjligt för att sedan kunna spela fin fotboll, med mycket fokus på anfallsspelet.

– Vi vill ha så många poäng som krävs för att hålla oss kvar så tidigt som möjligt och spela fin fotboll och sen placera oss på övre halvan, säger Dennis.