Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Studentlycka på Höghammar

Det gick inte att ta miste på glädjen när Höghammarskolans studenter tågade in genom portarna till Höghammarhallen för att göra ett ärevarv. Från läktaren kunde släkt och vänner applådera de 72 studenterna som alla firade att gymnasietiden är förbi.

Med vita mössor och roliga studentskyltar firade 2009 års avgångselever med att jubla och hurra över att fyra år var avklarade. I Höghammarhallen hade det dukats fram tårta och nära och kära passade på att fira med studenterna.

För fyra tjejer från omsorgsprogrammet mätte lyckan inga gränser. Angelica Brand, Angelica Andersson, Emelie Strömberg och Josefina Dahlström, var nöjda med gymnasievalet och glatt sjöng de en ny ramsa.

- För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, ropade de och omfamnade varandra.

Mathias Hallberg från Söderhamn visar nöjt upp studentskylten. En liten gosse ler in i kameran och Mathias minns att han sett fotografiet förr.

- Jag har gått estetiska med inriktning drama och musik. Det har även blivit att jag slöjdat i trä, men jag gillar musik bäst, säger han och lyfter upp studentskylten än en gång.

Skolavslutningen bjöd på underhållning av skolans elever. Därefter passade särskolechef Kjell Gyllenswärd och barn- och utbildningsnämndens ordförande Jan Lahenkorva att säga några valda ord.

- Det här är den 104:e avslutningen för Höghammarskolan. Skolavslutningen är en glädjens dag men även en sorgens dag. Det är många avsked och vi skiljs åt, men ni får hålla kontakten. I morgon är en ny dag och den får ni göra något extra bra av, sade Kjell Gyllenswärd i sitt tal.

Två elever belönades med stipendier. Den stora sprinttalangen Cecilia Norén, som har ett år kvar innan studenten, fick Idrottsskölden och musikern Mattias Graaf fick Bildas stipendium för sin otröttliga vilja.

Varje student avtackades med blomma, balfotografi och betyg. Därefter blev ett stort kramkalas och en och annan tår. Gymnasietiden är förbi, framtiden väntar.