Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Studenterna fixar balen

Förberedelserna inför årets studentbal i Hudiksvall har pågått i snart ett år.

Annons

Det är inte många dagar kvar av gymnasieåren för studenterna. Traditionsenligt arrangeras balen dagen efter studenten.

– Balen kommer att bli ett fint avslut på gymnasietiden, säger Felicia Engblom, ordförande i studentkommittén.

Det har varit hårt arbete för studentkommittén att få ihop pengar till balen som ses som den stora avslutningen. De har anordnat gymnasiefester, flera högstadiefester, en karneval och så har de styrt upp beställningar av studentmössor. Allt för att få ihop pengar till balen.

– Vi har varit taggade länge. Redan första dagen på gymnasiet längtade man efter att få ta på sig sin studentmössa, säger Johanna Larsson som är med i studentkommittén.

Studentkommittén har stort inflytande över hur balen ska arrangeras. De har även fått hjälp av klasskompisar vid till exempel gymnasiefesterna.

– Vi har lärt oss att ta ansvar. Men vi har haft mycket hjälp av festfixaren Gunilla Öberg som hjälpt oss med budget bland annat, berättar Johanna Larsson

Vid gymnasiefesterna har de arbetat långt in på natten och det krävs mycket planering för att allt ska bli klart till balen.

– Många vet nog inte hur mycket tid som krävs, en bal får man inte bara så där, säger Johanna Larsson och knäpper med fingrarna.

Men varken Johanna Larsson eller Felicia Engblom tvekade att anmäla sig till studentkommittén.

– Nu vet jag att det blir en bal som jag vill gå på. Balen betyder så mycket för studenterna så det är kul att vi får vara med och anordna den, säger Felicia Engblom.

Tjejerna är hemlighetsfulla om hur årets bal kommer att se ut.

– Det får bli en överraskning. Men det kommer bli mingel, fotografering, middag och underhållning. Alla ska ha roligt och få känna sig tjusiga, säger Felicia Engblom.