Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Studenter sprang ut mot nya äventyr

 
Student 2016
Visa alla artiklar

Strax innan klockan slog ett på onsdagen klev årets avgångselever från Voxnnadalens gymnasium ut på skolans balkong för att framföra studentsången inför väntande släkt och vänner.

En av många glada studenter som stod och laddade för sång och utspring var Gabriel Ledin som precis gått färdigt industritekniska programmet.

– Det här känns bra. Jag börjar jobba redan imorgon, så det blir en lugn kväll, sa han.

Se mer: Här är livesändningen från firandet

Efter att studentsången framförts av samtliga 81 studenter väntade själva utspringet.

Läs också: Här är Voxnadalens alla studenter - se listan

Först ut var Barn- och fritidsprogrammet. Därefter kom ekonomieleverna tätt följda av industriprogrammet, naturvetenskapliga programmet och samhällsprogrammet. Sist men inte minst sprang eleverna från teknikprogrammet ut.

Ute på gårdsplanen möttes avgångseleverna av högljutt jubel och överallt viftades det med plakat, champagneflaskor och gosedjur.

Se också: Studenternas bal på Voxna herrgård

– Man är lite gråtmild så där, men jätteglad sa Lotta Artursson, stolt mamma till studenten Christin Artursson, som precis gått ut ekonomiprogrammet.