Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strömmingslek kan bli flygfestival

Kan Strömmingsleken ersättas av en ny festival?

På lekens hemsida står det att årets festival kan vara den sista.

Samtidigt har en ny hemsida dykt upp, om en motor- och flygfestival med tivoli, knallar och artister – som ska äga rum nästa år.

Annons

Redan i år fanns planer på en Söderhamnsfestival på Flygstaden. Ett stort restaurangområde, knallar, tivoli, dans, uppträdande och surströmmingstält var ingredienser i tredagarsfesten. Dessutom skulle talangtävlingen Hälsinglands sångstjärna avgöras under helgen.

Som arrangörer stod Samidrott, en förening som består av sex idrottsföreningar i Söderhamn, och Söderhamns Motorklubb, SMK.

Men de idéerna sprack.

Årets Strömmingslek blev ett ekonomiskt fiasko. Bland annat kostade artisterna betydligt mer än vad de drog in. Strömmingsleken blev en brakförlust för Samidrott och det är oklart om det blir någon uppföljning nästa år.

Men planerna på en Söderhamnsfestival verkar inte ha grusats.

http://soderhamnsfestivalen.se/ utlovas en "Stor motor- och flygfest" nästa år i augusti. "Många bra artister, knallar och stort nöjesfält". Även den här gången anges Samidrott och SMK som arrangörer.

 

Läs vad arrangörerna säger om festivalplanerna i fredagens Söderhamns-Kuriren.