Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ström stark i motvinden – trea i den första tävlingen: "Bästa öppningen på en säsong"

Åt Irene Ekelund och Moa Hjelmer fanns ingenting att göra. Men Malin Ström fick ändå ett bra svar i säsongsdebuten på Sollentunavallen. – Det var inget optimalt lopp, men jag är jättenöjd, säger hon.

Distansen var 200 meter när Bollnäs sprintess inledde säsongen på allvar under söndagen. Det var för övrigt den första utomhustävlingen sedan hon drog baksidan på låret i finalen på SM i Söderhamn i augusti förra året.

– Det kändes bra. De som kom före mig är rätt bra namn och det var roligt att vara ganska nära.

LÄS MER: Nytänd Malin Ström satsar mot toppen igen – och nya SM-medaljer

Ekelund vann med tiden 24.00 och tvåan Hjelmer fick 24.19. Malin Ström sprang in som trea på 24.86 – i stark motvind. Bara på upploppet uppmättes 1,9 meter i sekunder.

– I kurvan blåste det ännu mer. Jag förstod redan före loppet att någon riktigt bra tid kommer det inte att bli. Det var inget optimalt lopp, men jag är jättenöjd, säger Ström.

Det var också ett kvitto att hon är på rätt väg efter den långa skadefrånvaron i höstas.

– Det var nog den bästa öppningen som jag har gjort på en säsong med tanke på vinden. Jag gjorde också en bättre tid än på hela förra säsongen.

Redan på måndagen väntar nästa tävling – och då är det 100 meter i Skararacet som står på programmet.

– Jag har varit där några år och det är alltid bra förhållanden. Hela sprinteliten är på plats.

Vad har du för förväntningar inför loppet?

– Tidsmässigt vill jag i alla fall göra låga tolv sekunder, helst under. Men det är svårt första tävlingen på den distansen.

Nikki Sjöberg, Bollnäs FIK vann B-finalen på 200 meter på tiden 25.10. För Joel Groth blev det en mindre lyckad tävling och som gav en sjätteplats på 400 meter häck. Järvsös Tarley Allison blev trea på 100 meter med 11.08.