Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ström och Petersson vinnare i Eskilstuna

Det var ett växlande väder på Ekängens IP, när klubbarna Råby-Rekarne och Ärla IF bjöd jubileumstävlingar. Smedstaden Eskilstuna fyller nämligen jämna 350 år i år.
För Bollnäs Malin Ström blev det en fin seger på 200 meter.
– Det var okay och jag känner mig stark i slutet av loppet, sa Malin – som hade en tuff duell med Martina Salander från Fredrikshof.

Malin vann loppet på 24,57 och var med det sex hundradelar före Salander, som med största sannolikhet kommer att bli uttagen till ungdoms-VM – frågan är bara i vilken gren.

Nu är det mindre än två veckor fram till Världsungdomsspelen i Göteborg, som inte bara är en ungdomstävling utan i högsta grad också en seniortävling.

– Nu skall jag vila lita inför de tävlingarna, sa Malin.

Och då lär hennes årsbästa få sig ytterligare en puff framåt och kanske det redan då kan vara dags för att sätta sitt personbästa på 24,20 på plats.

Det blev ett nytt årsbästa även för Annika Petersson, Edsbytjejen som tävlar för Gefle IF, och kastade nu 54.16 i damerna spjuttävling.

– Ja, det var årsbästa för mig och kändes bra. Tycker att det är bra att tävla i här Eskilstuna. Och det var bra väderförhållanden när vi kastade, sa Annika.