Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strimmor av hopp för Färilasågen

Det finns fortfarande halmstrån kvar för Färilasågen. Det bedömer kommunalrådet Sören Görgård, efter samtal med Mellanskogs vd Lars Gabrielsson i torsdags kväll.

Lars Gabrielsson, vd i Mellanskog och ledamot av Setras styrelse, ville inte säga något om vad som sagts i styrelsen i onsdags, till LjP efteråt. Men på torsdag kväll deltog han i Mellanljusnans skogsbruksområdes årsmöte i Ljusdal och berättade då från styrelsemötet.

– Där fanns ett par halmstrån. Än är det inte avgjort, så uppfattade jag det han sa, säger Sören Görgård.

Det ena halmstrået hänger ihop med det svar som kommunalråden i Ljusdal och Färilarådet kommer att få på sina skrivelser.

Lars Gabrielsson berättade att innan svaren skickas så ska de presenteras för Setrastyrelsen. Svaren ska komma inom två–tre veckor.

– Då finns det en möjlighet för ägarrepresentanterna att fråga om ledningen har vägt in allt i svaren, säger Sören Görgård.

– Under tiden kan alla fortsätta att jobba med att försöka hitta ytterligare saker som kan tillföras. Hittar man något kan man kontakta Lars Gabrielsson eller Lars Holmgren, ekonomisk direktör på LRF, säger Sören Görgård.

Det andra halmstrået, som han ser det, är att på en direkt fråga, under styrelsemötet, om Setra kan tänkas sälja Färilasågen, det inte kom något kategoriskt nej.

– Det måste man kunna tolka som att om det kommer in seriösa förslag kan Setra komma att ta en försäljning i beaktande, säger Sören Görgård.