Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strid om matchdag inför finalen

Söderhamns FF och Hudiksvalls FF hade svårt att komma överens om ett matchdatum för kvällens DM-final.
Det blev SFF som förlorade den dragkampen.
– En extra vilodag i dagsläget betyder mycket, säger tränaren Benny Dahlin.

Annons

Spelprogrammet i division 2 Norrland öppnar inte upp för många luckor att tränga in några ytterligare matcher. Därför blev det inte lätt att hitta ett passande datum för kvällens DM-final som spelas på Hällåsen i Söderhamn.

Söderhamns FF (som mötte Selånger i söndags och spelar mot Ånge på söndag), ville ha matchen på onsdag.

Hudiksvalls FF (som mötte Piteå i lördags och spelar mot Härnösand på fredag) förordade tisdag.

– Det blev en liten dragkamp. Vi samsades inte. Det blev Hälsinglands fotbollförbund som fick avgöra och det blev som Huff ville, säger Benny Dahlin.

– De får nu bättre förutsättningar jämfört med oss. En extra vilodag i dagsläget betyder mycket.

Kenneth Carlsson, som är tävlingskommitténs ordförande i Hälsinglands fotbollförbund, förklarar vad som ligger bakom beslutet:

– De hade varsitt datum och utifrån dessa så gick resonemanget hur det ser ut totalt sett över en 14 dagars period i seriespelet. Hur ligger matcherna och så vidare och då fann vi det datumet lämpligast för båda parter, säger han.

Att Söderhamns FF dras med en del skade- och sjukdomsproblem gör läget bekymmersamt inför mötet med seriekonkurrenten.

– Det blev inte bättre efter matchen mot Selånger som också var en tuff match i hettan på konstgräs. Spelarna som jag kan använda på matchen kan jag räkna på en hand.

Förutom äran i att vinna och bli bästa lag i Hälsingland står en plats i Svenska cupen till hösten på spel, dit segraren har möjlighet att anmäla sig till. Men Benny Dahlin gör ingen hemlighet i att det är seriespelet som SFF prioriterar i första hand.

– Vi har Ånge på söndag som leder serien och den matchen längtar vi otroligt mycket efter. Vi måste försöka matcha spelarna klokt.

Senaste de båda lagen möttes i norrtvåan den 7 maj blev det 1–1 – i en match som också spelades på Hällåsen.

– Naturligtvis när man är med i en tävling ska vi göra allt för att vinna den. Och det är såklart jättekul med derby, men det känns som vi har dragit en nitlott med tanke på förutsättningarna, säger Benny Dahlin.