Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stress och press för dagens ungdom

Jag är en elev som går på Staffangymnasiet här i Söderhamn och har märkt att praktiken vi har tar upp en hel del skolarbete.

 Många av oss alla som praktiserar på gymnasiet slutar klockan 17 och jobbar oftast sex–åtta timmar, vilket nästan är en hel arbetsdag, utan en enda krona betalt.

Det är klart att vi ska ha praktik och få erfarenhet och lära oss utav den, men att komma hem halv sex, sex på kvällen känns inte så kul när man dagen efter har ett stort prov som väntar, eller en fotbollsträning samma kväll. 

Att man ska behöva ta så mycket tid ifrån sin fritid att man inte ens hinner göra det man tycker om på fritiden eller ens hinner plugga och få stressa i sig middagarna för att orka gå upp nästa dag till skolan eller nästa dag på praktiken, är bara sjukt.

Den pressen och stressen som ligger över dagens ungdomar är det ingen i medelåldern och uppåt som kan förstå, det är bara vi ungdomar som strävar efter våra mål som kan förstå. Jag har tagit upp allt detta med skolan, men ingen av dem jag pratat med har orkat bry sig eller haft förståelse, eftersom det inte är de som ska sätta sig och göra prov dagen efter eller stressa upp nästa dag för att veta vad som väntar.

Varför jag skriver det här till er är för att media i dag har en stor påverkan på oss alla, och jag hoppas att ni tar till er detta och kan påverka. 

Anonym elev

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel