Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Streckmatch i norr

Efter nästan tre veckors uppehåll laddar Hudik/Björkberg för toppmatch borta mot TPS Umeå.

Annons

Den 19 januari vann H/B hemma mot Luleå med 8–4. Det är senaste matchen laget spelat i division 1 norra. Sedan dess har man haft en träningsperiod inför de sista fem matcherna i serien.

– Vi har haft en bra träningsperiod och har i princip full trupp till matchen, säger H/B-tränaren Thomas Elving.

Enda avbräcket är backen Erik Jörmgård som tvingats lämna återbud. Å andra sidan tillkommer Daniel Wester som under säsongen spelat med H/B:s samarbetsklubb Njutånger i division 2. Han gör sin andra comeback i H/B-tröjan den här säsongen och kommer spela med laget resten av matcherna.

– Han är motiverad och vill satsa här i slutet av säsongen så det är inga konstigheter att han skulle spela med oss, säger Thomas Elving.

Trots det långa uppehållet har det inte varit några problem att hålla i gång pulsen i laget och det är ett taggat gäng som åker upp till Umeå.

– Vi har tränat väldigt annorlunda jämfört med vad H/B gjort tidigare genom åren. Nu har vi kört hårdträning och vi sa redan innan säsongen att vi skulle köra hårt oavsett om vi har uppehåll eller matcher varje vecka.

H/B håller just nu andraplatsen i division 1 norra, fem poäng före jagande Umeå på fjärdeplatsen. När lagen möttes i Håstaholmen tidigare under säsongen var det Umeå som drog det längsta strået genom att vinna efter förlängning. Tomas Elving förväntar sig en lika jämn och hård match i helgen.

– Absolut, alla matcher är jämna i den här serien, det spelar ingen roll vilka vi möter, säger han.