Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Streckmatch i norr

Efter nästan tre veckors uppehåll laddar Hudik/Björkberg för toppmatch borta mot TPS Umeå.

Den 19 januari vann H/B hemma mot Luleå med 8–4. Det är senaste matchen laget spelat i division 1 norra. Sedan dess har man haft en träningsperiod inför de sista fem matcherna i serien.

– Vi har haft en bra träningsperiod och har i princip full trupp till matchen, säger H/B-tränaren Thomas Elving.

Enda avbräcket är backen Erik Jörmgård som tvingats lämna återbud. Å andra sidan tillkommer Daniel Wester som under säsongen spelat med H/B:s samarbetsklubb Njutånger i division 2. Han gör sin andra comeback i H/B-tröjan den här säsongen och kommer spela med laget resten av matcherna.

– Han är motiverad och vill satsa här i slutet av säsongen så det är inga konstigheter att han skulle spela med oss, säger Thomas Elving.

Trots det långa uppehållet har det inte varit några problem att hålla i gång pulsen i laget och det är ett taggat gäng som åker upp till Umeå.

– Vi har tränat väldigt annorlunda jämfört med vad H/B gjort tidigare genom åren. Nu har vi kört hårdträning och vi sa redan innan säsongen att vi skulle köra hårt oavsett om vi har uppehåll eller matcher varje vecka.

H/B håller just nu andraplatsen i division 1 norra, fem poäng före jagande Umeå på fjärdeplatsen. När lagen möttes i Håstaholmen tidigare under säsongen var det Umeå som drog det längsta strået genom att vinna efter förlängning. Tomas Elving förväntar sig en lika jämn och hård match i helgen.

– Absolut, alla matcher är jämna i den här serien, det spelar ingen roll vilka vi möter, säger han.