Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strandskyddet hotat!

Strandskyddet är ett av fundamenten i den unika svenska allemansrätten, och nu vill regeringen ifrågasätta allemansrätten genom att öppna för landets kommuner att godtyckligt tolka lagen om strandskydd på sitt eget sätt.

Strandskyddet är ett av fundamenten i den unika svenska allemansrätten, och nu vill regeringen – anförd av miljöminister Andreas Carlgren – ifrågasätta allemansrätten genom att öppna för landets kommuner att godtyckligt tolka lagen om strandskydd på sitt eget sätt.

Detta är häpnadsväckande. Man kan tycka att Sverige har stränder så det räcker och till och med blir över. Men i ett internationellt perspektiv är orörda stränder en akut bristvara.

Den svenska skärgården och våra svenska insjöar är något unikt, vilket hitresande turister som inbringar miljarder till landet varje år upptäckt.

Att regeringen offrar en del av den omistliga natur som både växter, djur och vi själva borde ha ett självklart tillträde till är mycket allvarligt.

Gunnar Lundquist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel