Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strand tvingades slita oväntat hårt

Under hela säsongen har Strand skämt bort hemmapubliken med läckert handbollsgodis.

Men sista föreställningen i Idrottshallen bjöd på mer kamp än glitter.

– Det är svårt att mobilisera en hundraprocentig glöd när vi vridit ur trasan tidigare, sa tränaren Magnus Dehlin efter 27–24 (11–12) mot Eskil.

Det långa sköna segertåget har givetvis satt sina spår i både huvud och kroppar hos spelarna.

En handfull raka seriefinaler kostade mycket i fråga om fokus och energi. Hårt matchande av många spelare har gjort att det ömmar både här och var hos lirarna.

– Därför får man ha förståelse för att vi inte bjuder på någon urladdning. Den här gången gjorde vi vad som krävdes men inte mer, sa Magnus Dehlin.

Och efter att ha trollbundit publiken på ett nära nog magiskt sätt hade de 265 som letat sig till Idrottshallen denna onsdagskväll överseende med sina favoriter.

Det slutade nämligen med en skön repris i form av stående ovationer under de sista minuterna följt av spelarnas tack till form av vågen till publiken.

Inledningsvis trampade Strand i gång hyfsat men vid ställningen 10–5 tog det tvärstopp. Då gick Strand på tomgång och fick se 10–5 förvandlas till 10–11 som blev 11–12 innan paus.

– I pausen pratade vi om hur vi skulle spela och kom överens om att gå ut och fajtas för segern, sa Magnus Dehlin.

Eskil hade vittring på en skrällkväll när 12–15 lyste på tavlan i början av den andra halvleken men då hittade Strand den sedvanliga gaspedalen även om det inte gick i raketfart den här kvällen.

På sju minuter jobbade sig hemmalaget både ikapp och förbi och såg ut att ha kopplat greppet vid 17–15.

Men två raka mål tog Eskil in i matchen på nytt och när så Strand därefter fick Hedda Forsberg utvisad var det aningen motigt.

Då visade emellertid Strand varför laget skaffat sig allsvensk status. Utvisningen vanns med 2–0 och även om det var siffermässigt jämnt fram till slutsekunderna kändes det som om Strand hade koll på läget och poängen.

Nu återstår bara epilogen borta mot Boden.

– Jag är övertygad om att vi kommer att avsluta snyggt. Vi har drygt ett halvt dygn i buss att ladda och det känns faktiskt som en fördel att avsluta med en bortamatch, sa Magnus Dehlin.