Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strand straffade Rengsjö

Rengsjö–Strand. Toppen mot botten och på förhand en lätt match för serieledarna, men Strands kompakta defensiv och effektiva offensiv gav seger med hela 5–0.
– Det är matcherna som är enkla på pappret som är svårast att vinna. Minsta fel i inställningen och det bli såhär, suckar Rengsjös assisterande tränare Hasse Törnros.

Strands taktik var tydlig. Backa hem, försvara tight, kontra och satsa på fasta situationer.

– Vi var tvungna att spela så eftersom Rengsjö gärna lyfter långt på seriens bästa anfallare Erik Wästman, säger Strands tränare Anders Åhlström.

Och det var en taktik som skulle visa sig ge resultat.

Efter fem minuters spel drogs Niklas Bergström ner i straffområdet. Den efterföljande straffen slog Peter Stark-Dahlberg behärskat in bakom Jörgen Nordman i hemmamålet.

Och Strands fasta situationer skulle fortsätta ge utdelning. 2–0 kom i den 20:e minuten när Fredrik Näsman skarvade in Emil Rings frispark.

Rengsjö petade i en högre växel i den andra halvleken och gjorde allt man kunde för att spräcka Mattias Svärds nolla. Men det här var en dag då bollen inte ville in för de blåvita.

När Anders Larsson nickade in en hörna fram till 3–0 i den 74:e minuten gick ridån ner för hemmalaget.

Ytterligare en fast situation – en frispark av Daniel Wester – gav 4–0.

– Vi vet att vi är starka på fasta situationer och i dag lyckades vi utnyttja det, säger en nöjd Anders Åhlström.

Innan slutsignalen hann Andreas Larsson med att rulla in 5–0 på ett friläge.