Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strand pallade för trycket

Strands handbollstjejer tände till rejält i säsongens sista seriematch.
Efter 21 raka segrar väntade serietvåan Alfta i epilogen. Då visade Strand klass och vann med 37–19 (19–10).

– Både jag och tjejerna var lite oroliga för den här matchen, men vi gjorde en riktigt bra match, sa Strands tränare Marie Allgulander som aldrig behövde vara orolig.

Strand var bättre på varje position och spred inledningsvis ut målskyttet rejält. När Anna Jacobsson i den 18:e minuten tryckte in 12–5 var hon lagets nionde målskytt.

Alfta var aldrig ens nära. Strand stack i från direkt och spelade ett starkt försvarsspel kombinerat med en stark och varierad offensiv.

– Det känns skönt att vi lyckades vinna alla de 22 seriematcherna och jag är övertygad om att vi hade klarat oss bra i division 2 redan det här året, sa Marie Allgulander.

Strand: Maja Allgulander 11, Anna Jacobsson 6, Anna Schönning 5, Kim Jutterström 4, Erika Olsson 4, Mikaela Nilsson 3, Agnes Larsson 2, Natalie Nylén Nilsson, Sofia Odenland.