Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strand avslutar i norr

Med seriesegern klar och en långresa i benen ställs Strand under lördagen mot Boden i säsongens sista match.
– Vi spelar ju mest för hedern i den här matchen, säger Strands tränare Magnus Dehlin.

Annons

Säsongens sista match är sett till tabellen helt betydelselös för Strand. Så även för hemmalaget Boden. Strandtränaren Magnus Dehlin tror dock inte på någon avslagen tillställning.

– Nej, Boden ser nog bra möjlighet att när seriesegraren kommer upp dit så vill dom trycka till oss. Men det ligger inte för oss att ställa ut skorna direkt, vi går in och kör som vanligt, säger han.

Strand började resan upp redan på fredagseftermiddagen och det var en trupp fri från skadeproblem som tog plats i bussen. Laget övernattade i Skellefteå innan fortsatt resa till Boden.

Att åka på långresor kommer bli vardag för Strand i allsvenskan nästa säsong. Därför är helgens resa ett utmärkt tillfälle för lite extra sammansvetsning.

– Jag tycker det här är bra träning på hur man ska hantera de här långresorna. Vi får utvärdera sen och titta hur vi ska agera framöver, säger Magnus Dehlin.

I övrigt väntar en fullspäckad handbollshelg för distriktet.

Systrarna Emma och Lina Hillgren från Arbrå spelar avgörande match med sitt Tyresö om en plats i elitserien. Alfta möter Vallentuna under lördagen och kan säkra en plats om kval till division 1.

– De andra serierna känns hetare än vår den här helgen, säger Magnus Dehlin.

Nästa helg har Strand öppen tryout för spelare i Idrottshallen. Ett led i förberedelserna inför nästa säsong.

– Grundkonceptet är att spelare hör av sig och får komma och träna. Det känns bra från start sen får vi se hur det blir och utvärdera det också. Men det känns som ett bra koncept, säger Magnus Dehlin.