Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strålande sol i Homna

Solen sken över det stora marknadsfältet i Homna på lördagen. Mycket folk var i farten, både de som kom i bilar och på motorcyklar till Voxna marknad. Den lilla byn blir verkligen invaderad av marknadsbesökarna. Britt-Marie och Leif Johansson från Edsbyn sålde troll som även fungerar som regnmätare.

Voxna marknad verkar växa för varje år. Knallar och hantverkare blandas. I år fanns bland andra Säs Holger Andersson från Våmhus och Hans-Göran Edström från Söderhamn på plats.

Säs Holger både tillverkar och lagar korgar. Materialet han använder är sen- och rakvuxen fura. Tillverkat korgar har han gjort sedan barnsben.

– Jag tycker det är roligt att vara här på Voxna marknad. Det finns så mycket grejer att se, säger Säs Holger som även hann göra några egna fynd på marknaden bland annat en kont och ett litet skrin.

Det var andra gången Hans-Göran Edström deltog under marknaden i Homna.

– Det har gått rätt så bra. Även inledningen på fredagen gick bra, säger Hans-Göran som sålde marknadsprylar som cyklar, kassettband, porslin, glas, böcker och tidningar.

En del av marknadsståndet upptogs även av jultomtar, kanske lite tidigt kan tyckas. Men även jultomtarna gick att sälja.

– Många som stannar till här är intresserade. Mycket av det vi säljer är väldigt gamla grejer, säger Hans-Göran.

Bland de många marknadsbesökarna, som gick upp och ner efter marknadsgatorna ute på det stora fältet återfanns Kerstin Klockarns och Anders Hansson som var ute och promenerade med hunden Assi.

– Voxna marknad är kul. Det är mycket och blandade grejer, som det är kul att titta på, säger Anders.