Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stortrivs i nygammal roll

Från ytterback – till anfallare.
Mot Huge visade återigen Julia Wahlund varför.
– Jag har hittat rätt position nu, säger tvåmålsskytten och matchvinnaren mot Huge.

Efter att under hela vårsäsongen ha varit vänsterback är Julia Wahlund tillbaka där hon själv tycker att hon hör hemma. Och hon stortrivs i sin nygamla roll som anfallare.

– Det känns riktigt bra. Jag har alltid varit offensiv och är inte så mycket försvarsspelare.

För tredje matchen i rad blev Wahlund målskytt och bidrog starkt till att Mohed tog tre mycket viktiga – och nödvändiga – poäng i kampen om seriesegern.

– En väldigt trevlig eftermiddag, men det satt långt inne. Det var en tuff match.

Men hon var inte särskilt nöjd med hur laget uppträdde under den första timmen.

– Vi var inte med från början och kom inte upp i nivå. Men det var ändå skönt att vi kunde vinna utan att spela bra. Huge ligger ändå trea, säger hon.

Men oavsett skapade hemmalaget tillräckligt med målchanser och borde ha utnyttjat några av dessa framför allt under den första kvarten. Louise Frank var pigg på sin kant och skapade oreda i motståndarförsvaret flera gånger om.

Men målen uteblev – och hemmaspelarna började successivt tappa skärpan i framför allt passningsspelet. Och Huge var också väldigt nära att ta ledningen i början av andra halvleken.

– Men sedan lossande det, säger Wahlund.

Amanda Bärj revs ner långt ute på kanten. Den efterföljande frisparken tog Wahlund själv hand om med vänsterfoten.

– Jag tänkte att jag skruvar den på mål och förhoppningsvis är någon där och stör. Men det gick direkt in, säger hon.

En kvart senare fick Wahlund en boll på djupet av Bärj och kom helt fri mot mål. Anfallaren fick med sig bollen – och placerade in 2–0 till Mohed.

– Vi tränade just på det senast och tänkte att jag måste försöka att dra målvakten.

I lördags vann tabelltvåan Team Hudik och var under knappt ett dygn uppe och flåsade Mohed i nacken. Men efter segern mot Huge skiljer det återigen fyra poäng mellan lagen med fyra omgångar kvar att spela.

– De är tuffa matcher. Men vi ska hålla i från. Det är bara serieseger som gäller. Ingenting annat, säger Julia Wahlund.