Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort spelövertag hjälpte inte

Trots ett stort spelövertag och en hel del målchanser blev det ingen ny seger för Söderhamns FF .
Då är Omar Guidji besviken efter krysset.
– En sådan här match ska vi bara plocka tre poäng, säger han.

Söderhamns FF fick nöja sig med 1–1 mot tabelljumbon Mariehem. Gästerna kom till matchen med ett mål i sikte, att inte släppa in något mål. Men chanser saknades inte för hemmalaget som bland annat hade två träffar, en i vardera halvleken, i trävirket.

Frustrationen lyste i ögonen på Omar Guidji efter matchen:

– Det är irriterande. En sådan här match ska vi bara plocka tre poäng. Inget snack om saken. Vi hade faktiskt ganska bra med chanser i första halvlek och lite i andra också.

SFF tryckte tillbaka Mariehem redan från den första minuten. Förutom bollen i stolpen var Simon Åberg närmast att näta efter ett fint förarbete från Robin Olofsson och Björn Johansson.

Men efter 45 minuter lyste fortfarande 0–0 på resultattavlan.

Och det var tydligt att SFF hade en del att prata om i pausvilan. Redan innan domaren blåste av halvleken var tränaren Benny Dahlin på väg bort mot omklädningsrummet.

– Jag ville in och visa på tavlan. Det var en sak som var lite annorlunda mot vi hade pratat om innan. Hur vi ställde upp och vilka ytor vi skulle komma åt, säger han.

Blev det något bättre i andra halvlek?

– I bland. När vi gjorde rätt saker fanns det mycket ytor framför deras ytterbackar. Sedan brast det i kvalité i sista passningen. Det är där fotbollsmatcher avgörs.

I ett försök att få fart på målskyttet gjorde tränare Dahlin ett byte redan i paus. In kom Omar Guidji som är SFF:s bästa målskytt med sex mål hittills. Skadebekymmer på baksidan av benet gjorde att han startade matchen på bänken.

Anfallaren var hela tiden farlig och i den 70:e minuten fixade han den straff som sedan Niklas Holm satte säkert och vad många trodde var segermålet för SFF.

Bara minuterna efter fick också Guidji ett gyllene läge efter en hörna, men han var aningen för sen fram med huvudet för att nicka in bollen i mål.

I stället kom kallduschen.

Det var en frispark som Robin Arestav nickade i mål. Annars var Mariehem chanser lätträknade fram till målet.

– Fasta situationer i den här serien är otroligt viktiga. Det var första matchen vi har så här mycket boll. Då måste man vara konstruktiv. Jag kanske är färgad, men jag räknade till att vi hade 10–3 i målchanser, säger Benny Dahlin.

– Vi fick smaka lite på vår egen medicin. Vi måste sätta lägena.

SFF och Omar Guidji försökte med kvarten kvar. Men närmare än några inlägg och ett par skott kom inte hemmalaget. Omar Guidji fick ett sista läge som täcktes bort av en försvarare.

– Riktigt besviken. Om vi hade vunnit hade vi legat på tredje plats, säger han.