Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort jubel när Sandarne skola fick stipendium: "Superglad och gick på moln"

Av flera hundra ansökningar valdes Sandarne skola ut som en av 50 skolor i landet som får stipendium av Teknikföretagen. Totalt får eleverna 10 000 för att stärka teknikutbildningen.

Som enda skola i Hälsingland får eleverna i årskurs 4-6 på Sandarne skola dela på ett stipendium på 10 000 kronor. Det är branschorganisationen Teknikföretagarna som genom skolprojektet Teknikspanarna delar ut en halv miljon kronor för att utveckla teknikundervisningen på mellanstadiet.

– Syftet är att väcka intresset för teknik och att på lång sikt få fler att söka teknikutbildningar. I dag är det för lite teknik i skolan och med dåliga läromedel och begränsade resurser är det svårt att få in ämnet, säger Lars Egnell från Teknikföretagen.

Läs mer: Round Table skänker pengar till barn i Söderhamn

Utöver stipendiet innehåller projektet lektionsmaterial och inspiration för lärare. Ett välkommet tillskott bland så väl lärare som elever på Sandarne skola.

– Jag blev superglad och gick på moln när jag fick besked om att vi hade blivit utvalda. Pengarna kommer att användas till att köpa in riktigt material, säger läraren Eva Danneskog.

Även i klassrummet blev det högt jubel när Lars Egnell överräckte stipendium,blommor och en stor låda med godis till Eva Danneskog.

Läs mer: Hög tid att nominera till nytt stipendium