Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort järnvägsarbete i centrala Hudiksvall – tågstopp i 86 timmar

På torsdag inleds ett förberedande arbete inför bytet av en järnvägsbro i Hudiksvall vilket leder till totalstopp i tågtrafiken fram till måndagen.

Trafikverket genomför just nu ett större järnvägsarbete på sträckan mellan Hudiksvall och Sundsvall. Det har lett till att tågtrafiken är avstängd längs sträckan under dagtid mellan måndag och torsdag.

På torsdag kväll inleds sedan förberedande arbete inför att en järnvägsbro ska bytas ut i Hudiksvall. Det leder till ett nästan 86 timmar långt stopp i tågtrafiken från och med klockan 22 på torsdagen till klockan 11.50 på måndagen.

– Den gamla bron är gammal och trött. Den nya bron blir en uppgradering med kapacitet för tyngre tåg. Nu ska stöden som den nya bron ska vila på göras i ordning. Det ska grävas, gjutas och pålas, säger Robert Pettersson, projektledare på Trafikverket.

Resenärer uppmanas under tågstoppet att kontakta det tågbolag man ska resa med för information om ersättningstrafik. Under arbetet kan allmänheten komma att störas av buller och damm, meddelar Trafikverket.

Dessutom kommer järnvägsövergången vid Magasingsgatan och Möljen att stängas av för både bilister och gående. Trafik till och från parkeringen vid Kattvikskajen leds om via Håstaholmen och en parallellväg till järnvägen.

Förutom arbetet med bron ska en ny växel läggas ungefär hundra meter söder om bron, järnvägsspår byts ut mellan Hudiksvall och Sundsvall, och flera andra åtgärder ska även genomföras.

– Det kommer att hända mycket i helgen. Vi jobbar succesivt med att höja Ostkustbanans kapacitet, säger Robert Pettersson.

Det är först i september som bron i Hudiksvall ska bytas ut. Den gamla bron kommer då att lyftas bort med kran.

– Den nya bron byggs bredvid den gamla och lanseras sedan på plats. Den ska då "glida" in i rätt läge.