Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort intresse för inredning

Inredningsmässan, med tv-profilen Mija Kinning som dragplåster, lockade många Ljusdalsbor.
Annika Nilzon var en av många som trängdes runt utställarnas bord.
– Jag gör om hemma och vill ha lite inspiration, säger hon.

Innan insläpp ringlade sig köerna långa utanför gymnasiet. När besökarna sedan slog sig ner för att lyssna till inredaren Mija Kinnings föreläsning var aulan så gott som fullsatt. Kinning har en bakgrund inom textilbranschen och som scenograf i tv-branschen. På senare tid har däremot gjort sig känd genom att stå framför kameran i sin roll som inredare i "Bygglov".

Under föreläsningen visade hon prov på exempel från programmet. Hon redovisade före- och efterbilder från olika projekt samt förklarade hur hon resonerade i materialval, färger och möbelval. Hon avslutade med att ge ett allmänt tips till heminredarna i publiken, innan åskådarna fick möjlighet att rådfråga henne om sina egna funderingar.

– Det absolut viktigaste är att lyssna på sig själv och veta hur man själv vill ha det. Det spelar ingen roll om någon säger vad som är ute eller inne, utgå från vad ni själva tycker om.

Efter föreläsningen inleddes minglet bland utställarna på plats. Annika Nilzon var på plats främst för att hitta tapeter, men sneglade även på mattor. Hemma pågår renoveringen av barnens rum samt det egna sovrummet. Tapeter till sovrummet är redan klart och valet föll på en blomstermönstrad tapet med ljus bakgrund.

– Jag vill ha lite romantik, det gillar jag. Tapeten ska upp som en fondvägg, säger hon och för handen över tapeten.