Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort intresse för flugfiske

Under måndagen hölls en nybörjarkurs i flugfiske vid Thurevallen i Ramsjö. Intresset var så stort att fiskevårdsföreningen var tvungen att säga nej till många fiskesugna.

Lusten att fånga fisk med fluga har ökat, enligt Ramsjö fiskevårdsförening. En anledning kan vara att de många flugfiskeprogrammen på tv lockar. En annan förklaring kan vara den särskilda känslan som infinner sig när storöringen hugger på flugan, istället för på draget.

– Man får hålla på längre med fisken. Det blir lite som en kamp, säger Anton Hedman från Måga, som är en av de yngsta deltagarna på kursen.

I klubbhuset på Thurevallen sitter tretton förväntansfulla deltagare och suger åt sig av alla tips och tricks som kursledaren Gustav Krantz bjuder på. Han går igenom grunderna i utrustningen är full av matnyttiga, ofta lokala tips. Han berättar att det inte är lika noga med en slät och osynlig lina i vattnen runt Ramsjö som det är i fjällen, eftersom vattnet inte är lika klart här.

Vill man fiska i Enån räcker det med vanliga vadarstövlar. Gäddor och abborrar fiskar man hinkvis i Gräningen.

Och så är det noga att ha rätt mental inställning:

– Det gäller att tänka som en fisk. De är ofta smartare än vi, säger han.