Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort intresse bland förbunden för SM-veckan i Söderhamn – lista med de aktuella grenarna

SM-veckan i Söderhamn inleds i januari nästa år – men redan nu är intresset stort bland specialidrottsförbunden.– Vi har en lista med 30 olika idrottsgrenar att bearbeta. Det är över förväntan, säger lokala projektledaren Sören Calleberg, i ett pressmeddelande.

Det är ett rekordstort intresse bland förbunden, enligt pressmeddelandet. 19 specialidrottsförbund har anmält intresse för att medverka. Bland annat finns intresse för att köra alpina grenar.

Arbetet med att planera inför tävlingarna pågår för fullt.

– Processen blir den att vi tillsammans med Riksidrottsförbundet, SVT och aktuella arrangörsföreningar inventerar och värderar kapacitet och kostnader kring varje enskild anmälan. Jag är hoppfull och tror att vi kan lösa det mesta inom ramen för de tillgångar vi har i länet i form av lokaler, isar, backar, skidspår och drivna föreningar, säger Sören Calleberg.

Läs även: Företagare i Söderhamn laddar mot SM-veckan: "Vi ska ta guld"

Förbunden som anmält intresse:

Skidförbundet, parasportförbundet, bilsportförbundet, styrkelyftförbundet, biljardförbundet, taekwondoförbundet, skyttesportförbundet, bowlingförbundet, baseboll- och softbollförbundet, bob- och rodelförbundet, skidskytteförbundet, brottningsförbundet, cykelförbundet, isseglarförbundet, motorcykel- och snöskoterförbundet, danssportförbundet, frisbeeförbundet, budo- och kampsportförbundet, samt draghundssportförbundet.

Läs mer: Tussilago, blåsippor och en barkhög – här är grundplåten till Vinterveckan

Grenarna som är aktuella för SM-veckan i Söderhamn:

Alpinrodel, biljard, bilorientering, bowling (tremanna), brottning, crosscart,dans (BRR och tiodans), cykeltrial, frisbee (ultimate), draghund, isbana, isracing, issegling, jujutsu, längdskidor, parallellslalom, rally, rallycross, rullstolsdans, rullstolsinnebandy, skicross, skidskytte, skyttesport (luftgevär10 meter), slalom, softboll, stadioncross, storslalom, styrkelyft, taekwondo, X-trail.