Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storstjärnan föll i skogen – och satte punkt för Haldens dystra Tiomilaäventyr

Storstjärnan Olav Lundanes var på väg att skicka ut sitt Halden i täten på sistasträckan. Då föll han i skogen,skadade sig och tvingades bryta.

Norska storklubben Halden har haften tung helg i skogarna runt Lugnet.

I damklassen ledde laget hela vägentill sistasträckan, där Sabine Hauswirth bommade bort sig rejält.

Herrlagets öde var grymmare.

Olav Lundanes hade tillsammans medKalevan Rastis Jan Petrzela sprungit ikapp tre minuter på ledande SödertäljeNykvarns Eric Börjeskog och de tre låg tillsammans i täten.

Men halvvägs in på sträckan föllLundanes och slog sig så illa att han tvingades bryta. Enligt preliminärarapporter handlar det om en axelskada. Och storklubbens segerchans var borta.

– Jag såg när Olav ramlade, eller, han försvann bara i ögonvrån. Vi delade oss lite, jag och Jan sprang lite höger och han åt vänster. Jag såg att han låg ner och att han inte reste sig direkt. Han låg kvar då när jag sprang därifrån. Sen kom vi ner på en väg precis efter och när vi hade sprungit 150 meter tittade jag bak och då kom han aldrig och då förstod jag att han bryter nog, säger Eric Börjeskog.

Börjeskog och Petrzela höll sedanihop och skickade ut sina klubbkamrater Thierry Gueorgiou (Kalevan Rasti) ochJonas Leandersson (SNO) i täten på sistasträckan.