Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Största investeringen invigd

Ett investeringspaket i tre steg hos Pepab Produktionspartner fullbordades på torsdagen. Då fick Sven-Erik Lindestam skära sig in med vinkelslip till största investeringen hittills.

Stig-Olof Elmelind, Årets Företagare i Söderhamn, har gjort det igen.

Han har satsat rejält i maskinparken, köpt in en avancerad laserstansmaskin. Maskin med tillbyggnad har kostat 15 miljoner kronor. Totala investeringspaket ligger runt 20 miljoner kronor. I det inkluderas kantpress och svetsverkstad.

När senaste investeringsbeslutet togs var allting uppåt. När maskin och byggnad invigdes på torsdagen med en massa inbjudna, mycket mat, dricka och musik, har de första signalerna om en inbromsning kommit.

- Vi kommer att fortsätta modernisera maskinparken. Vi ska bli bäst på plåtbearbetning norr om Stockholm, sade Stig-Olof Elmelind som dock gör ett tillfälligt investeringsstopp i avvaktan på ljusare tider.