Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storslam för Alfta och Rehn

På söndagen avgjordes årets två sista DM-tävlingar för orienterarna. Det var först sprinten, som avgjordes på förmiddagen, och sedan medeldistansen, på eftermiddagen.

Båda tävlingarna avgjordes i Järvsö, strax väster om samhället, med Ljusdals OK som arrangörsklubb. Alfta-ÖSA OK och Rehns BK dominerade tävlingarna och fick tolv respektive nio mästare, däribland de tyngsta titlarna, det vill säga mästarna i seniorklasserna.

I D21 vann, föga överraskande, Josefine Engström, Alfta-ÖSA, båda distanserna och båda gångerna hade hon klubbkamraten Lina Schols närmast efter.

Däremot blev det olika segrare bland herrseniorerna. Jerker Lysell, Rehn, vann sprinten med 40 sekunder tillgodo på klubbkamraten Pelle Engstrand, som tog revansch på medeldistansen och vann den med två minuter.

– Ändå läste jag fel vid på kodsiffran vid nionde kontrollen, sade Jerker Lysell efter sprintsegern. Var vid rätt kontroll men sprang därifrån. När jag upptäckte misstaget fick jag vända om och stämpla där. Slarvigt.

Jerker Lysell var också i ledningen i början av medeldistansen innan han missade på slutet av banan.