Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storseansen går igen…

Jag har inte skrivit, sagt eller ens trott att det skulle vara möjligt att förbjuda ockulta aktiviteter, vilket jag heller inte påstår (10/4). Att det förbjöds i Moseböckerna talar ju om att det inte är ett nytt inslag i vår historia, utan fenomenet torde ha förekommit så länge människor trampat på denna jord.

Det som storligen upprörde mig var de facto att det skulle vara storseans i före detta missionshuset i Ilsbo, som visserligen numera fungerar som bygdegård med i och för sig en ny agenda, men som av respekt och hänsyn till de gamla missionsvännerna och deras bönhus, inte skulle ha upplåtits för klart anti-kyrklig verksamhet. Bo Gullefors skrev (17/4) och menade att jag med hänvisning till Bibeln vill ha in ett förbud mot ockultism. Hur skulle detta vara möjligt? Den som aningslöst vill dejta Lucifer torde nog fortsätta med det, oavsett vad vi andra tycker.

Min avsikt är snarare att varna för något som absolut kan kallas vidskepelse, därför att seanser och spådomar, etcetera, tillhör det ockulta. Ordet ockult kommer från latin och syftar på sådant som är dolt, hemligt och mystiskt, alltså studier av fördolda ting i andevärlden.

Jag ämnar inte bidra till en följetong i detta ämne, men jag vill få klargöra för Bo Gullefors att jag inte har skrivit det han menar sig ha läs.

Inger Mattsson

väckelsepredikant

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel