Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storseans på Hudiksvalls teater

Det är varmt inne på Hudiksvalls teater och ett förväntansfullt sorl hörs från de cirka 120 personerna i publiken. Snart ska mediet Jill Petersson ha storseans.

Hon förbereder sig bakom scenen för att få kontakt med de bortgångna. På scenen står ett bord med en mörkblå sammetsduk, ett silverfat, vattentillbringare, glas, röda rosor, tarotkort och annat som behövs för sessionen.
Jill Petersson kommer in och publikens sorl tystnar.
- Jag vet om att livet fortsätter och det är mitt jobb att bevisa det.
Hon berättar att det inte behöver vara just en anhörig som kommer utan det kan vara en granne eller patient till någon som kommer.
- Det kan vara lite som en rebus att lösa. Jag får inte alltid namnet på personen.
Jill Petersson får information till sig om den bortgångnes utseende och personlighet, som personen hade när den levde.
Maria Dellhem från Näsviken får en hälsning från en speciell familjemedlem, som Jill Petersson säger är mycket lik henne till utseendet. När hon levde var hon en människa med stort hjärta, som hjälpte många människor. Familjemedlemmen kommer med ett råd till Maria Dellhem och berättar även att det finns en blomma i det stora rummet i hennes hem, som är i behov av omplantering.
- Jag är jätteglad för hälsningen och nu ska jag hem och plantera om blomman, säger Maria Dellhem och skrattar.
Det är många känslor som kommer upp under kvällen. Det blir en del gråt och många skratt då folk får hälsningar och budskap från sin nära och kära.
Under första halvan av kvällen får alla som vill hålla sin biljett i handen. Biljetterna samlas sedan in och de som inte har fått någon påhälsning från andra sidan får nu chansen att bli avläst istället utifrån lappen. Metoden kallas psykometri. Mediet känner genom föremålet in ägarens energi och personlighet.
Här får Jill Petersson även hjälp av sin andlige guide Chalee. Utifrån lappen läser hon av personligheten på den som höll i lappen. Det blir många igenkännande skratt från de avlästas vänner i publiken.
Seansen avslutas med en frågestund, där publiken får ställa frågor om andevärlden.
- När man dör, vad händer? frågar en i publiken.
-  De lär sig saker på andra sidan. De är duktiga på att påverka elektronik och både vi och de består av energi, så det är inte så konstigt egentligen, svarar Jill Petersson.
Jill Petersson har alltid haft kontakt med andevärlden och såg och visste saker redan som barn.
- Alla är födda med en medial gåva.
För henne tog det fart då hennes pappa dog 1989 och hon ett par dagar senare såg honom sitta på sängkanten.
När hon sedan var på sin första seans sa mediet där att hon och mediet kunde byta plats. Aldrig i livet, tänkte hon då. Hon träffade även ett engelskt medium som sa samma sak och efter det har det "bara blivit".
Hon anser att man ska vara skeptisk, eftersom ingen egentligen vet hur det är. Hon försöker aldrig överbevisa någon. Kan hon verifiera något är det är bra. Hon berättar att hon inte är medium 24 timmar om dygnet, utan hon kopplar ner sig för att leva ett jordnära liv vid sidan om.