Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Större satsning på Folkparken

Ljusdals Folkpark rustas mer än tänkt.

På tisdagen tog kommunstyrelsens samhällsutvecklingsutskott beslut om att inom den egna budgeten klara av att ställa i ordning köket i folkparksserveringen så att till exempel föreningar kan hyra lokalerna för sammankomster.

– Men det blir inget restaurangkök. Det får bli en senare fråga, om vi till exempel får en arrendator, säger Jonny Mill (SRD), ordförande i utskottet.

Samhällsutvecklingsutskottet beslutade nämligen också att be kommunstyrelsen fatta beslut om att samhällsutvecklingsförvaltningen ska söka arrendator till Ljusdals Folkpark.

När nu köket i serveringen får en enklare utrustning blir den tidigare svårt förfallna byggnaden så gott som helt upprustad. Tidigare beslut har gällt att åtgärda viktiga bitar som uppvärmning (bergvärme), tak, väggar, fönster, dörrar och toaletter.

– Vi klarar nog inte alla ytskikt, till exempel i stora salen, men de viktigaste och känsligaste bitarna blir åtgärdade till i sommar, säger kommunens tillförordnade fastighetschef Leif Östberg.

Att köksrenoveringen blivit aktuell först nu beror på att den tidigare tilltänkte arrendatorn, före detta Järnvägskrögaren Håkan Carblom, skulle ha ordnat denna om parkplanerna gått i lås.

Samhällsutvecklingsutskottet kunde på tisdagen också konstatera att staten ställer upp med 130 000 kronor (50 procent) av kostnaderna för att renovera kulturklassade utomhusscenen Lyran som står nära serveringsbyggnaden.