Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stormöte om Växsjö skolas framtid

Om två veckor kommer kommunfullmäktige att avgöra Växsjö skolas framtid. På söndagskvällen träffades föräldrar och intresserade bybor för att vässa argumenten för skolans bevarande.

Kommunstyrelsen har lämnat ett förslag till kommunfullmäktige att lägga ner Växsjö skola, något som gör föräldrar och bybor upprörda.

- Det finns tyvärr ett antal politiker som har tagit alla argument om hur dålig vår skola är. Vi har synat och kommit fram till helt andra slutsatser, säger Marcus Nygren.

Växsjö skolas matsal var fullsatt till sista sittplats och alla var eniga om att ta en gemensam kamp för byskolan, som ligger några kilometer norr om Bollnäs.

Så sent som i juni beslutade kommunfullmäktige att Växsjö skola ska renoveras, senast under hösten 2009. Men eftersom kostnadskalkylerna inte var klara så anslogs heller inga pengar. Men nu har en kalkyl på 8,8 miljoner kronor presenterats, vilket har fått en majoritet med Centern, Moderaterna, Vänstern och Folkpartiet i barn- och utbildningsnämnden och kommunstyrelsen att backa för en renovering. Socialdemokraterna har mötepå måndag, den 12 oktober, och är fortfarande splittrat.

- Den där kostnadsberäkningen är helt fel. Den bygger på en "önskelista" som man önskar ska göras, inte på vad man måste göra. Där uppges att ventilationskostnaden skulle bli 3,8 miljoner och jag har hört med en firma som hävdar att det räcker med 1,8 miljoner, säger Marcus Nygren.

Läs mer i måndagens Ljusnan.