Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storm i vattenglas

Vilken nämnd i kommunen ska nu ta tag i badproblematiken? I våras drog kultur- och samhällsutvecklingsnämnden in en tjänst på simhallen, drog undan mattan för simskolan för lågstadiet.

Mycket väsen för lite ull, sa gumman, klippte grisen.

Vid senaste kommunfullmäktigemötet i Söderhamn gick vågorna höga. En motion om särskilda badtider för invandrarkvinnor fick havet i svall.

Min reaktion: Är detta en fråga att behandla i kommunfullmäktige? Det är väl ändå inte meningen, att denna församling ska sitta och reglera detaljfrågor. Så mycken tid (med arvoden) för en organisationsuppgift som borde kunna lösas på rätt nivå i annan instans. Fel slog det också mot vår ändå så utsatta invandrargrupp, som litar på sina "hjälpare".

Tillfrågade bad är samarbetsvilliga till '"kvinnoöppet", så varför detta provocerande "utspel"?

Baden i Söderhamn, (Hällåsen, Ljusne, Rehab på sjukhuset, Söderala) är redan värdar för speciella aktiviteter. Här är det intresseföreningar (babysim, hjärt/lungsjuka, reumatiker, överviktiga med flera) som bokar tider och själva leder verksamheter. Jag är medlem i en motionsklubb för pensionärer, som i över 20 år bedrivit egen vattengymnastik.

Vilken nämnd i kommunen ska nu ta tag i badproblematiken? I våras drog kultur- och samhällsutvecklingsnämnden in en tjänst på simhallen, drog undan mattan för simskolan för lågstadiet. Nu kommer Sven-Erik Lindestam (barn- och utbildningsnämnden) och vurmar för extra öppettider för kvinnobad. Vad ska det kosta? Tänk om ni hade samarbetat lite före?

Jag brukar ifrågasätta "vattentäta skott" mellan olika myndigheter. Därtill påstår jag, att politiker och tjänstemän vet alldeles för lite om alla ideella konstellationer som håller Söderhamn levande. Studier på det lokala planet, ej "utsocknes" blir mitt ämne till nästa insändare.

Hjördis Östlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel