Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storfavoriten föll i Anders Kihlströms Minne: "Alla lopp ska köras"

Storfavoriten Le Miracle (elva för tio) föll tungt i Anders Kihlströms Minne på Bollnästravet efter en för ovanlighetens skull väl offensiv styrning av Örjan Kihlström.

Behöll lugnet gjorde istället Kaj Widell som smög med fram till upploppet med Hans R Strömberg-tränade Perfect Dynamiten som enkelt satte klorna i favoriten.

– Alla lopp ska köras, sade Kaj Widell efter segern med 30-oddsaren.

– Jag kände in på upploppet att vi skulle kunna vinna då Örjan petade på sin och inget hände, samtidigt som jag hade krafter kvar i min, fortsatte Kaj efter segern på 1.14,5/2 140 meter.

Finalen i Trav Gävleborgs Montéserie blev en dubbel triumfför Jennie H Åsberg då hon ledde serien inför finalen som hon nu vann med Björn Röcklinger-tränade Västerbo Pumpkin.

– Jag backade ned och körde till slut, förklarade Jenniesom läste loppet helt rätt.

Oskar Kylin-Blom har haft ett kanonåk och inledde V64-omgången med Sören Andrianen-tränade Dashing Kimberly som var ruskigt starkutvändigt ledaren.

– Hon var väldigt fin i värmningen och trots att hon intestartat på länge och bara startat en gång bakom bilen, sa man att jag inte kulle vara rädd för att hamna i dödens, sade Oskar.

– Hon var också segstark och jag hade fortfarande tussarna kvar när vi svängde in på upploppet, fortsatte Oskar efter ett enkelt avfärda tryggande Emerald Boko.

Daniel Wäjersten körde tufft för ledningen med Power Parksi nästa avdelningen, men väl i spets var det hur lugnt som helst och hon gicksäkert undan till karriärens första seger.

– Förra gången släppte jag ledningen till en bra häst, men den här gången var det ingen lika bra med så då tyckte jag det var lika bra att prova, sade Bergsåkerslärlingen.

Ett treåringslopp ingående i Norrlands Elitserie blevhändelserikt, men med flera hästar på linjen blev det ändå favoriten Battimosom hade längsta nosen för Jan Roar Mjölneröd.

– Det är en stark och god häst, sade Jan Roar efter att hagett sig i väg i spåren redan efter ett varv.

Efter en rejäl öppning kunde Troels Andersen placeraHighspirit i ledningen i V64-finalen och fick sedan dra ned på farten med hotet Ola Montana på utsidan.

– Det var drömscenariot, menade Troels som bilen ensam påmålfotot sedan Ola Montana galopperat 50 meter före linjen.

Örjan Kihlström vann inte kvällens storlopp, mengick ändå inte segerlös.

Kvällens första seger tog han med Svante Båth-tränade Vermont Kronos efter tidig ledning. Örjan bestämde farten hela vägen och ryckteundan till slut via 13,5/400 meter.

– Vi hade en bra häst i rygg, men inpå upploppet kändes det bra, menade Örjan.

Örjan bytte sedan häst och kom tillbaka med ErikKillingmo-tränade Tante Ragnhild som avgjorde enkelt över upploppet efter ettlopp i kön.

– Hon är långsam ut och det blev långt fram, men 500 kvarkändes hon pigg och fin, sade Örjan som körde även näst senast.

– Då hamnade hon omöjligt till, men jag tycker att hon utvecklats efter det, tillade Örjan.

Kenneth Brenden inledde kvällen bakom Stig Ingar Fossens Anima som tog första segern i 23:e starten.

– Hon har kommit väldigt fort sista 4-5 starterna, förklarade Brenden.

I ett lopp över tre varv avvaktade Henrik Svensson i könmed Daddy´s First innan han satte in attacken och spurtade till seger långt ute i banan.

– Första varvet gick långsamt men två sista varvet tryckte man på utvändigt ledaren och det var tur för oss, menade Henrik.

Ulf Eriksson fick sedan avrunda kvällen bakom Björn Röcklinger-tränade Overseas som tryckte sig till ledningen 1 450 kvar och sedanhade allt under kontroll.

– Dern här hästen har gjort jättebra lopp utan att fåvinna, så det var skönt att han fick vinna lite enkelt nu, sade Ulf.