Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora förändringar i kommunplan

Flera stora förändringar i Nordanstigs kommun presenteras i en lokalförsörjningsplan. Bland annat föreslås att skolverksamheten i Jättendal flyttas till Harmånger och Backens skola.

En arbetsgrupp har presenterat ett förslag till lokalförsörjningsplan för Nordanstigs kommun. Kommunstyrelsens arbetsutskott har godkänt förslaget och skickat det på remiss till utbildnings- och kulturnämnden och omsorgs- och lärandenämnden.

I förslaget konstateras att befolkningen i Nordanstig blir allt äldre och att barnkullarna minskas. Till följd av detta föreslås bland annat att barnen och eleverna i Jättendal ska gå i skola i Harmånger i stället.

För att minska kostnaderna för kommunen föreslås bland annat rivning av Flygeln på Arthur Engbergsskolan i Hassela, rivning av Stenhuset på Backens skola och att byggnaden Stallet i Strömsbruk ska avyttras. I förslaget föreslås det även att det ska finnas familjecentral i Bergsjö och att trygghetsboenden ska kunna byggas ut på kommunens orter vid behov och efterfrågan.

I förslaget som nu är på remiss konstateras att kommunen är i behov av mer samlings- och sammanträdeslokaler än de som finns i kommunhuset.