Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor uppslutning kring Folkets hus

Byborna visade på tisdagskvällen vad de tycker om Folkets hus.

Annons

Det kom nämligen 110 personer till mötet för att resonera kring samlingslokalens framtid.

– Det känns jättebra för oss i NIK och det är bra för all föreningsverksamhet i byn, säger Gunnar Johansson för Näsvikens IK som var på plats i Folkets hus på tisdagskvällen.

där intäkterna bara räckt till omkostnader och det har inte funnits resurser att utveckla verksamheten. Allt färre har också hyrt in sig i lokalen och frågan har väckts kring vilket behov Folkets hus fyller i Näsviken. Särskilt idrottsföreningens företrädare har varit oroliga eftersom klubben hyr in sig för bingo, som är klubbens viktigaste inkomst.

Där blev det ett konstruktivt samtal om den funktion som Folkets hus har haft, har och ska ha i framtiden. Därför blir det ett nytt möte den 19 mars där idéerna ska diskuteras i mindre grupper. Eventuellt omvandlas några idégrupper till studiecirklar för att bättre utveckla förslagen.

– Det här handlar om att komma samman för att vi alla ska jobba åt samma håll. Men också att Folkets hus är en knutpunkt för alla i Näsviken och att många insett att lokalen behövs, säger Gunnar Johansson.

Sett ur hans perspektiv är Folkets hus ett arv som byn har att förvalta samtidigt som tiderna förändras och det gäller att hitta nya former för verksamheten.

Men för att huset ska ha en funktion måste det fungera och det första som behöver göras är att lägga om taket. Det kom förslag på finansiering i samband med mötet och det är bland de arbetsuppgifter som kommer att fördelas på arbetsgrupper.