Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor trafikinsats av polisen

Just nu pågår den kanske allra största samordnade insatsen inom trafiken i Hälsingland vid Vibod-Långsjön, strax söder om Hudiksvall. Sedan i söndags, har trafikanterna kontrollerats, med inriktning mot de tyngre fordonen.

30-talet, poliser från Gävleborg, Dalarna, Jämtland och Västernorrland, tullpersonal från Sundsvall och representanter för Trafikverket har sedan i söndags klockan 12, och fram till tisdagen, haft Hudiksvall som sin arbetsplats. Den stora trafikkontrollen är en del i den handlingsplan som de fyra polismyndigheterna tagit fram tillsammans med Trafikverket. Syftet med samarbetet är att öka trafiksäkerheten. För två år sedan gjordes en liknande insats i Gävle.

Att man valt just den här platsen, strax söder om Hudiksvall för den norrgående trafiken och även kontrollplatsen vid Delåkvarn för den södergående trafiken är ingen tillfällighet. Dels har sträckan mellan Hudiksvall och Iggesund genom åren varit mycket olycksdrabbad och dels sjunger den nu på sista versen som Europaväg, då nya E4 öppnas för trafik på onsdag.

Erling Arvidsson, yttre befäl vid Hudiksvallspolisen ansvarar för insatsen:

– Det här är en mycket stor insats, kanske den största som vi gjort i Hälsingland, säger Erling Arvidsson.