Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor show för hela familjen

Barn-tv-ikonerna Mojje och Tobbe trollkarl kommer till Söderhamn på höstlovet.

Höstlovs-skoj med Mojje och Tobbe trollkarl är namnet på den stora showen i Kulturens hus på höstlovet.

- Det blir full fart i en dryg timme. De som kommer att ha roligast är barn mellan 0 och 100 år, säger Tobias Blom, "Tobbe trollkarl".

Tobbe trollkarl och Mojje har jobbat tillsammans i många år. De är mest kända från barn-tv på Tv4. Att möta publiken live beskriver Tobias Blom som roligt och lyxigt, även om det är skrämmande i början.

Mojje är känd för sina sånger. I Höstlovs-skoj blandas hans musik med Tobbes trolleri. Och så blir det mycket tokerier dem emellan förstås. Det är tredje året de kör den här turnén, första gången i Söderhamn. En del nummer återkommer från tidigare år men det mesta är nytt.

Det är viktigt att påpeka att showen är påkostad, tycker Tobias Blom.

- När barnföreställningar åker ut i landet är det ofta nån halvtaskig clown i ett hörn någonstans. Vi kommer med fullt band, stora illusioner med folk som flyger och hela konkarongen.

Turnén pågår bara höstlovsveckan och besöker platser som Norrtälje, Ronneby och Nybro. De har valt att besöka små orter där publiken inte är bortskämd med rejäla uppsättningar.

Som barnartist får man inte komma in i finrummet, menar Tobias Blom. Därför försöker många lämna det facket. Inte han.

- Det är detta jag gör bäst. Och det är roligast.

Men är det inte mycket ballare att vara Joe Labero?

- Näe... men det är en fantastiskt rolig fråga... Han får ju aldrig möta 1 000 galna kids. Han kommer aldrig få lika mycket kärlek från sin publik jag får av min.