Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor sammanställning av damtrean: "16-årig talang med bra touch och utpräglat målsinne"

Division 3 dam drog i igång i helgen, och rullar vidare under veckan.
Sporten ringde runt till tränarna och kollade läget – och lät samtliga tippa vilket lag som vinner serien och vem som blir skyttedrottning.

JÄRVSÖ BK

Placering i fjol: Åtta.

Vilket lag vinner serien? – Oj, intressant. Jag är ju ny som tränare, så jag har inte så stor koll på övriga motståndare. Vi kan nog inte vinna serien, men Näsviken eller Edsbyn ligger väl bra till, säger tränaren Mattias Ljusner.

Vem blir seriens skyttedrottning? – Tyvärr, det vet jag inte. Moa Olsson hos oss gjorde mycket mål på försäsongen, men nu har jag satt henne som back för att jag tycker hon passar bättre där.

Vad har ditt lag för målsättning? – Dom blev näst sist förra året, men det var otroligt jämnt där nere i botten. Så jag tänker så att vi ska vara ett mittenlag.

EDSBYNS IF

Placering i fjol: Tvåa

Vilket lag vinner serien? – Det kommer sannoliktatt handla om ett race mellan tre lag, och där ska vi vara med. De övriga tror jag blir Mohed och Delsbo. Vi får väl gå in som rankingtvåa, kanske, efter den knappa förlusten (1–2) mot Mohed på försäsongen, säger tränaren Ulf Hansson.

Vem blir seriens skyttedrottning? – Vår egen Maja Axell har chansen. En 16-årig talang med bra touch och utpräglat målsinne, hon gjorde många måln redan i fjol och gör säkert fler i år.

Vad har ditt lag för målsättning? – Vill vill tillbaka till tvåan, om inte den här säsongen så nästa. Vi bygger ett lite nytt spelsystem, och det här väl inte satt sig riktigt ännu. Men vi en stark trupp intakt, och har dessutom fått tillbaka Emma Edling från Mohed. det ser ganska bra ut.

ARBRÅ BK

Placering i fjol: Tvåa i division 4.

Vilket lag vinner serien? – Edsbyn blir svårt att rubba. Där finns erfarenhet från högre serier och det var ju enda laget som kunde utmana Njutånger förra säsongen. De har också intakt trupp och fått Emma Edling som vass förstärkning. Kanske kan Mohed vara med och fajtas, men lite svårt att veta var de står efter allt som hänt, säger tränare Robert Planeskog.

Vem blir seriens skyttedrottning? – Jag tror faktiskt att vår egen talang Isabel Rundberg kan vara med i den fajten. Hon är snabb och explosiv, behöver bara få ihop alla delar i seplet. Sedan finns det ju några vassa kandidater i Edsbyn – Maja Axell, Emma Edling och Jennifer Jonsson – där det kommer att spela in vilka roller de får.

Vad har ditt lag för målsättning? – Vi har en hög hösgta nivå, och kapacitet att vinna varje match. Vi siktar också på att etablera oss på över halvan av tabellen. Nu är det samtidigt ett ungt lag, med flera bärande spelare i 15-16-års åldern, så det kan bli tufft att hålla en jämn nivå hela säsongen. Vi har även några äldre rutinerade tjejer som kommer att spela mer sporadiskt, som Linn Andersson exempelvis.

DELSBO IF

Placering i fjol: Fyra.

Vilket lag vinner serien? – Jäkligt bra fråga. Jag hoppas att vi är med och slåss där. Sen har väl Ljusne ett intressant lag, och Edsbyn ska väl vara med och Mohed beroende på hur mycket folk de har kvar. Men jag ser Edsbyn som favoriter, säger tränaren Per Berglöf.

Vem blir seriens skyttedrottning? "Carro" Andersson (Delsbo. Hon har två år nu när hon bara har sprutat in mål. Hon är stark och snabb, en riktig killer som inte lägger några fingrar emellan.

Vad har ditt lag för målsättning? – Vi har tappat en del spelare, men har ju ett samarbete med Ljusdal. Så tanken är att vi ska få bänken eller delar av den i alla fall från dom, och med den förstärkningen ska vi vara topp två i serien.

LJUSNE AIK

Placering i fjol: Seriesegrare i division 4

Vilket lag vinner serien? – Jag tror att det kan stå mellan tre lag. Edsbyn har ett bra lag, Delsbo har jag dålig koll på men jag tror att det är ett bra lag i och med att Ljusdal är med där också. Och sen tror jag att vi kan vara med och slåss om seriesegern, säger assisterande tränaren Christian Nordin.

Vem blir seriens skyttedrottning? – Jag har dålig koll på namnen, tyvärr.

Vad har ditt lag för målsättning? – Det är att komma så högt upp som möjligt, vi har ju målet att vinna serien. Vi tog upp det med tjejerna och dom sa topp tre. Så målet är att ligga där uppe. Spelmässigt har det gått bra under försäsongen, kanske inte så bra resultatmässigt. Vi hade två förluster i DM där vi spelade bra, men det gäller att sätta målchanserna.

NORRALA IF

Placering i fjol: Sexa.

Vilket lag vinner serien? – Edsbyn, som föll på målsnöret i fjol. Det var ju kamp in i det sista mot Njutånger. Det är ett bra och stabilt lag som oftast håller hela säsongen, säger tränaren Nicklas Sällvin.

Vem blir seriens skyttedrottning? – Klara Eriksson, Ljusne. Det är en klassisk måltjuv som kan peta in bollarna när lägena dyker upp, men även dra till på lite längre håll.

Vad har ditt lag för målsättning? – Vi har pratat lite om det där inom laget. Lite fegt har vi sagt att vi vill placera oss bättre än i fjol och om allt går som vi vill och med lite stolpe in så ska vi nog kunna vara bland topp tre i alla fall. Det har varit lite upp och ner fram till nu, men det blir väl så när alla har sina jobb och vissa har familj. Generellt har det ändå sett riktigt bra ut senaste månadern, vi är mellan femton och tjugo på träningarna så det ser hoppfullt ut.

NÄSVIKENS IF

Placering i fjol: Femma.

Vilket lag vinner serien? – Edsbyn för att de ser starka ut och borde ha vunnit redan ifjol och verkar ha behållit samma lag, säger lagledaren Anette Hellström.

Vem blir seriens skyttedrottning? – Lene Li Grönoset, en egen produkt som är 15 år och tränar med Ljusdals damer, hon har varit skadad men när hon kommer igång har hon talangen för att vinna den.

Vad har ditt lag för målsättning? – Vi siktar på att hamna någonstans topp fem. Vi har ett jätteungt lag med spelare födda 1997 till 2001. Mycket handlar nog om vilken ingång vi får i serien och om vi slipper skador.

BERGSJÖ IF

Placering i fjol: Fyra i division 4.

Vilket lag vinner serien? – Det skulle jag tro att Mohed gör på grund av att de har bra spelare från division 1 kvar antagligen, säger tränaren Lars-Olov Berg

Vem blir seriens skyttedrottning? – Det får bli en överraskning, jag har inte en susning faktiskt...

Vad har ditt lag för målsättning? – Det ser bra ut och jag siktar på övre halvan för vårt lag. Det finns spelare som har högre mål, men mitt i tabellen någonstans känns realistiskt. Vi har bra bredd och flera ungdomsspelare som kommit upp och vi har fått in duktiga spelare. Vi kommer hävda oss.

KILAFORS IF

Placering i fjol: 7:a i division 3.

Vilket lag vinner serien? – Jag tror ändå att Mohed har en grundträning som är bättre jämfört med många andra lag. Vi möttes i en träningsmatch under försäsongen och de har några spelare som riktigt bra, säger Magnus Edling.

Vem blir seriens skyttedrottning? – Hon kanske inte vinner skytteligan. Men om jag ska nämna någon ska det bli spännande att följa vår egen anfallare Fannie Brinley som är där man ska vara.

Vad har ditt lag för målsättning? – Vi kommer med ett ungt lag och bygger för framtiden. Vi har flyttat upp en hel del duktiga spelare från laget Björn (Elftorp) tränade i fjol. Och vi ska helt klart vara med på den övre halvan.

MOHEDS SK/SÖDERHAMNS FF

Placering i fjol: 9:a i division 1 norra Svealand.

Vilket lag vinner serien? – Jag måste erkänna att jag har jättedålig koll på de andra lagen. Men om inte vi vinner serien kan Edsbyn göra det, säger Sten Nordgren.

Vem blir seriens skyttedrottning? – Det är samma där. Men jag säger att Louice Frank (Mohed) ligger bra till för att bli det.

Vad har ditt lag för målsättning? – Jag har aldrig varit med om en mer strulig försäsong. Men vi tror att vi ska vara ett av lagen som är med och gör upp om seriesegern. Vi har spelat mot Edsbyn, Kilafors och Huge under försäsongen. Senast var det också tre spelare från Söderhamns FF som var med och spelade.