Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor rökutveckling efter lägenhetsbrand – trapphus evakuerat

En lägenhetsbrand utbröt i ett flerfamiljshus i Hudiksvall natten mot måndag.
Branden orsakade stor rökutveckling och övriga boende i trapphuset har fått evakueras till annat boende över natten.

Larmet kom klockan 00.31. Lågor slog då ut från en balkong till en lägenhet på Namsosplan i Hudiksvall, samtidigt som det rök ur ett fönster.

Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till adressen.

Det visade sig att branden av oklar anledning startat i en lägenhet. Lägenhetsinnehavaren försökte först själv förgäves släcka branden i väntan på räddningsstyrkorna.

Han fördes därefter till Hudiksvalls sjukhus för kontroll, då han andats in rök.

Ingen annan boende ska ha blivit skadad, dock har rökutvecklingen varit så pass stor att övriga lägenheter i trapphuset fått evakueras.

Vid 02-tiden skriver polisen på sin hemsida att bedömningen är att ingen av de evakuerade kan återvända till sin bostad under natten. Representanter från bostadsbolaget finns på platsen för att ordna tillfälligt boende.

Vid 01.30-tiden var branden släckt och brandmännen kunde lämna platsen. Polisen har därefter spärrat av lägenheten i väntan på att teknisk undersökning kan genomföras.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet på grund av den stora spridningsrisken.