Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor narkotikarazzia

Sex personer från Hälsingland har erkänt att de har köpt det narkotikaklassade preparatet Tramadol via en hemsida på Internet. Totalt kommer 447 personer, varav 16 i Gävleborgs län, att delges misstanke om narkotikabrott.

Den samlade aktionen kommer efter ett långvarigt utredningsarbete som inleddes under sommaren 2008. Rikskriminalen upptäckte då att preparatet, som varit narkotikaklassat sedan februari samma år, såldes via en hemsida på nätet. Huvudmännen är hemmahörande i Södermanland. En av de två hade tjänat 1,3 miljoner kronor på sin näthandel, och dömdes till tio års fängelse för grovt narkotikabrott.

– Här i länet har vi hört 16 personer, som har erkänt att de har köpt av den här personen i Eskilstuna. Det handlar om olika stora mängder och därför blir det olika brottsrubriceringar. I de flesta fallen rör det sig om ringa narkotikabrott, och i något fall narkotikabrott av normalgraden, berättar förundersökningsledaren Sune Nordh, Söderhamn.