Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor kundtjänstcentral kan komma till Söderhamn

Ett center som samlar alla landets statliga verks kundtjänster kan komma till Söderhamn. I alla fall om kommunstyrelsens ordförande Sven-Erik Lindestam och länshövdingen Per Bill får bestämma.

Under fredagen bjöd Söderhamns kommun in bland annat representanter för en rad statliga verksamheter och länshövdingen Per Bill.

Målet med mötet var att diskutera hur Söderhamn ska kunna locka fler statliga myndigheter till kommunen. En idé som presenterades var att starta en slags central som ska ta hand om alla statliga verks kundtjänster.

– Söderhamns kommun är en av landets ledande kommuner när det kommer till teleservice. Vi vill kunna visa upp det för fler människor och locka hit fler statliga myndigheter, säger Sven-Erik Lindestam.

Även Per Bill, länshövding i Gävleborgs län tycker att det här är en bra idé.

– Det finns en stor kunskap inom just teleservice här i Söderhamn. Det är viktigt att ta vara på kompetensen som finns här. Det är dessutom viktigt att inte alla statliga myndigheter utövar sin verksamhet i storstäder, säger Per Bill.

Sven-Erik Lindestam har bilden klar om hur de ska locka till sig dessa statliga myndigheter till kommunen.

– Vi har tre stora fördelar här i Söderhamn. För det första har vi arbetskraft som är lojala till sin arbetsgivare, få personer söker sig vidare till en ny arbetsgivare efter en kortare period. Dessutom ligger Söderhamn på en väldigt bra geografisk plats i landet och vi har kostnader för lokaler som är ungefär en fjärdedel av de i Stockholm, säger han.

Enligt både Per Bill och Sven-Erik Lindestam har Söderhamn en stor fördel gentemot andra kommuner då kommunen har en så pass stor andel människor som pratar ett annat språk än svenska som modersmål.

– I och med vårt stora mottagande av personer från andra länder har vi en stor fördel då vi kan erbjuda kundservice på andra språk än svenska och engelska, säger Sven-Erik Lindstam.

Inga är beslut är tagna ännu. Men enligt Sven-Erik Lindestam är framtiden ljus. Det är något som Marit Brodd Almgren från pensionsmyndigheten håller med om.

– Det är känns väldigt bra att den här idén kommer upppå en högre nivå. Jag är hoppfull inför det här projektet, säger hon.