Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor hälsingedominans på Dannero – tre segrar totalt

Söndagens V5-omgång på Ådalsbanan i Dannero bjöd på tre hälsingesegrar, samtliga tagna från ledningen. Mest överraskande var att Jan-Olov Persson-tränade Edel Isa skulle hålla undan hela vägen för Rikard Skoglund.

Han höll ett jämnt tempot och skärpte varvet kvar, men i sista sväng såg hon slagen ut av attackerande stallkamraten Järvsömona, men på något sätt lyckades hon kontra och vinna med nos till höga 62,80 på toton.

Segertiden blev1.32,0/2 140 meter.

I ett sprinterlopp ledde Niclas Torstemo-tränade Pyramiden hela vägen tillsammans med Jan-Olov Åberg. Han drog i ett tufft tempo och ledde bitvis med flera längder.

Sista hundra blev det väldigt stumma ben men det räckte för att hålla undan för Lottmar och favoriten Lex Pedei. Segertiden blevnya rekordet 1.26,6/1 640 meter.

Vinnaroddset 8,24.

Peter Eriksson fick sedan fastställa V5-utdelningen med Special Offer som blev ansatt i ledningen hela vägen men höll tappert undan på 1.15,5a/2 640 meter.

Vinnaroddset på honom blev 6,69.

Mats Persson